Gastenboek

Hieronder staan reacties van huurders van de afgelopen 3 jaren. Wilt u ook uw ervaring kwijt? Stuur een berichtje naar: gastenboek@miloda.nl

Fam. Boomkamp oktober 2019

Beste Bert en Jannet,
We hebben een heerlijke week gehad in jullie fijne vakantiehuis. ’s-Avonds is het buiten heerlijk donker en zie je veel sterren. Soms hoor je ook de wilde zwijnen of herten. Wat is hier in de omgeving veel te doen! We kwamen tijd te kort. We zijn naar de dierentuin geweest, naar de rodelbaan en het klimbos, naar het zwembad in Špindlerův Mlýn, de rotsen in Adršpach, naar Praag en Janske Lazne. Ook hebben we een visvergunning gekocht in Nova Paka waar we heel vriendelijk werden geholpen. Helaas waren de vissen in Nemojov ons te slim af. Ze zaten massaal, onbereikbaar, aan de rand van de stuwdam. Dank voor de mogelijkheid hier een week te zijn en we komen graag nog eens terug.
Jeroen, Lars en Ceciel, Hengelo (O)


Fam. Driesse 17 – 28 augustus 2019 

Beste familie van Hulsen
Voor ons was Tsjechië een nieuwe ervaring. Die is ns heel goed bevallen. We hebben het fijngehad in huize Miloda, heerlijk rustig en comfortabel. Zoals iedereen voor ons de bekende “hoogtepunten” bezocht, de restaurantjes en natuurlijk Praag. Vandaag nog een rustdag en morgen weer op hiis aan. Nog maar even niet denken aan de maandag: school en werk. We hebben in ieder geval hier mooie herinneringen opgebouwd.
Groetjes Connie & Anne Alex en Christel Driesse uit Zeewolde.


Scholten 3 – 17 augustus 2019
Best fam.
Bedankt dat we jullie prachtige huis mochten huren. Een heerlijk huis met alle gemakken voorzien. We hebben 2 weken genoten van de omgeving en het mooie weer. Maar 1 middag regen gehad. Ook wel ’s-Avonds maar dat was geen ramp .
We komen al 11 jaar in Tsjechië en we sluiten de vakantie altijd af in dit gedeelte van Tsjechië.
Tips voor andere hebben we niet. Er is al genoeg geschreven .
Nogmaals dank, wij hebben het reuze gehad. Voor de volgende gasten: veel plezier.
Groeten Peter en Angelica, Cor en Tineke.


Fam. Kalkema juni 2019

We hebben weer een heerlijke tijd gehad in Miloda. Dit keer hebben we bezoek gehad van onze zoon en schoondochter en de hond. Was erg gezellig. Heerlijk met de hond in de bossen gewandeld. We hebben erg mooi weer gehad. Terwijl ik dit schrijf stijgt het kwik naar de 30 °C en dat is te warm om iets te ondernemen. Een aanrader om te gaan eten is Trautenberk in Studenec. (8,7 km). Heerlijk eten.
We wensen iedereen een fijne vakantie en hopelijk tot volgend jaar.
Jaap en Marian uit Enschede.


Fam. Lamper mei 2019

Beste Bert en Jannet
We hebben genoten van jullie heerlijke huis. Wat een heerlijke plek, zoveel rust en ruimte. Het huis is van alle gemakken voorzien en het ontbreekt aan niets. i.v.m. de honden thuis gekookt. Ging prima. We hebben veel gezien van de omgeving, alle hoogte punten die iedereen al heeft beschreven. Allemaal even mooi maar je moet wel even willen rijden maar dit vinden we leuk want dan zie je wat van de omgeving die prachtig is. Hartelijk bedankt en wie weet tot een volgende keer.
Ra en Anita uit Voorthuizen


Familie Pruijssen, zomervakantie 2018

Beste Jannet
Bedankt dat we jullie huis konden huren. We hebben genoten van de plek, de gemakken en de vogels. Het was maar een week maar deze omgeving is zo mooi en heeft zoveel te bieden! We hebben een wandeling naar boven gemaakt en 2 x naar het zwembad in Pecka geweest. Even de Poolse grens overgestoken naar het eerst volgende dorpje, gerodeld en in beekjes gespeeld.
Het was een super week!!!
Suzanne, Remco, Amoz en Yasmin.


Familie Labots, voorjaarsvakantie 2018

Jannet
Van 19 tm 26 mei genoten van jullie heerlijke huis en omgeving. Alle dagen mooi weer dus lekker de bbq aan. Dagjes naar Prachovské Skály, Spindleruv Mlyn, Praag, Jicin en Janske Lazne. Erg leuk allemaal. Anne en Martin zijn veel de omgeving in geweest. Herten, reeën, zwijnen, hazen en eekhoorns gezien. Een nestje pimpelmezen aan de schuur.
De week is om gevlogen. Het was super.
Groeten Gerrie + familie.


Familie de Ligny, skivakantie 2018

Beste familie van Hulsen
De week is voorbij gevlogen! En we hebben enorm genoten van jullie knusse huis. De haard is heerlijk en het huis is van alle gemakken voorzien. De kinderen hebben zich op en top vermaakt in het bos, heerlijk buiten. We zijn elke dag gaan skiën wat een leuke kleine skigebieden zijn er te vinden in Vrchlabi. Deze zijn perfect zijn voor onze startende skiërs van 4 en 5 jaar! Het gebied bij Janske Lanze was super leuk. De sleepbaan van 4 km is echt een aanrader!! We moeten weer naar huis maar zijn nog lang niet uitgekeken in dit mooie land.
Veel groeten
Jeroen, Monique, Sven en Ravi


Familie Habets, zomervakantie 2017

Beste Familie van Hulsen
Na een goede reis kwamen we om 15:15 uur bij Josef aan. Vriendelijk ontvangst. Josef is op zijn brommer voor ons uitgereden naar jullie huis. We hebben prachtig weer gehad en veel van de omgeving gezien. De rodelbaan in Spindleruv Mlyn was bij de kinderen een groot succes. Ook de dierentuin in Dvúr Kralové was erg leuk. Het land is prachtig. Vandaag een rustige dag en morgen weer naar huis. Vanavond nog uit eten bij Sklepy. Hier zijn we dinsdag ook geweest ivm een jarige. Ontvangst + eten was daar super. Land + vakantiehuis Miloda is zeker een aanrader.
Veel groetjes Fam. Habets uit Dalfsen


Familie Kalkema, juli 2017

Beste Jannet en Bert
Voor de 5e keer zijn we in huis Miloda geweest en het was weer heerlijk. We hebben ons 3 weken goed vermaakt. Veel gewandeld. Een aanrader zijn de watervallen van Harrachov (Mumlava watervallen) ongeveer 47 km hier vandaan. Ook is het leuk, vooral met kinderen, naar de dierentuin te gaan. Zoo Dvür Kralové. (195 kr. voor volwassenen).
Het was weer prachtig, bijna 3 weken zon gehad. Kortom het was weer een heerlijke vakantie. Wie weet tot volgend jaar.
Groetjes. Jaap en Marian.


Familie Oerlemans, juni 2017

Hallo Jannet en Bert
We hebben hier een fantastische tijd gehad. Het weervaart erg mee! Zonovergoten. Soms zelfs te warm om actief te zijn dus dan maar lekker met een boek onder de bomen. Natuurlijk ook veel gewandeld. En wat een rust als je hier buiten zit. Totdat het Pinksteren werd en iedereen naar zijn huis kwam. Iedereen was actief aan het zagen en timmeren maar ach dat moet ook gebeuren. Natuurlijk ook nog met de kabelbaan naar boven gegaan. Kortom: tijd te kort. Reden om nog eens terug te komen.
Groetjes Joost en Ida.


Familie Smit, meivakantie 2017

Hallo Jannet
Na een vlotte reis van ca 9 uur worden we door Josef ontvangen bij huis Miloda. Sinds 2011 komen we al in Stupna voor de wintersport maar voor het eerst zijn we in huis Miloda. Het huis is heel sfeervol en compleet ingericht. Onze complimenten hiervoor!!
Zondagmorgen doen we eerst boodschappen bij de Lidl in Nova Paka en omdat het zonnig weer is besluiten we te gaan wandelen in Prachovské Skály. We hebben met de kinderen de groene route gelopen. Af en toe pittig omhoog geklommen maar goed te doen.
Op maandag 1 mei besluiten we om naar Praag te gaan. We hebben duidelijk de verkeerde dag gekozen, de Tsjechen hebben vandaag een vrije dag. Woensdag zijn we weer naar Praag gegaan. We kopen een kaartje voor het openbaar vervoer die 24 uur geldig is. Deze koste Czk 110,- en voor kinderen Czk 55,- Hiermee kun je zowel in de metro, de tram als ook de kabelbaan naar de Petrin toren. Donderdag een rustdag en vrijdag naar Harrachov om de glasfabriek te bezoeken.
Als afsluiting van de week gaan we eten bij Sklepy. Heerlijk gegeten in een sfeervolle omgeving.
Morgen weer naar huis. We hebben genoten van een groen Tsjechie maar de volgende keer gaan we weer skiën.
Groeten van Ton, Ineke, Danique, Damian en Duane.


Familie Labots, 18-01-’17
Beste Bert en Jannet
We hebben een heerlijke week gehad. Het was niet alle dagen zonnig maar het was droog dus we konden goed uit de voeten. Het is heel anders als het huis en de omgeving is bedekt met sneeuw. En als de zon dan schijnt is het helemaal prachtig. We hebben alle dagen kunnen skiën en hebben de 4 aanbevolen skigebieden uitgeprobeerd. Voor ons was Cerny Dul favoriet en hebben de laatste dagen daar geskied. Verder heerlijk gegeten in Nova Paka bij Sklepy en Jeskuv Statek. Aanraders! Morgen vertrekken we weer en wensen komende gasten een fijne tijd hier in Miloda.
Groeten
Willem en Cora.


Familie J. Altena, 15-10-’16
Hallo Bert,

We hebben fantastische dagen gehad in de voor ons verrassende omgeving/natuur rondom jullie mooie huis.
Alles is goed gegaan, de dochter van Josef heeft ons naar Miloda gebracht. Geen problemen gehad in het huis, alles prima voor elkaar.
Hopelijk blijven jullie het huis nog verhuren, want we zouden er graag nog een keertje terug willen komen.
Nog bedankt dat we het op zo’n korte termijn nog konden huren.

Groeten,
Robert en Jeannette


Familie Groenenberg, 4-6-’16
Beste fam. van Hulsen,

Na 3 weken vakantie is het morgen weer tijd om naar Brabant te gaan. We hebben erg genoten van jullie heerlijke gezellige huis hier op de berg. De rust, het uitzicht, en de prachtige omgeving, geweldig! We zijn zeer vriendelijk ontvangen door Jozef die ons op zijn brommertje naar jullie huis heeft begeleid en ons in het huis heeft rond geleid.(aardige man)

We hebben het erg getroffen met het weer. Drie weken zon, met hier en daar een klein buitje overdag en 1 zondag met regen en onweer. De regen van ‘s nachts tellen we niet. We hebben dan ook volop genoten op de dagen dat we een dagje bij het huis bleven van het heerlijke terras en ook regelmatig gebruik gemaakt van het heerlijke ligbed.

Ook zijn we er veel op uit geweest en hebben veel gedaan en gezien. In Harrachov geweest naar de glasfabriek, Turnov waar een festival was met gezellige muziek,een grote jaarmarkt en veel eten en drinken, erg gezellig. Naar Janzke lazne met de kabelbaan, rondrit gemaakt met de auto naar Mala skala, een dagje naar Praag(werkt idd goed de auto bij de makro parkeren en met de metro verder). Daar een bustour gedaan en een boottochtje, heel mooi.

Verder zijn we ook een aantal keren in Nemojov gaan vissen bij het stuwmeer. Mooi rustige plek en heel goed gevangen. We hebben natuurlijk wel eerst een vergunning gekocht op het gemeentehuis in Nova Paka.

De uitkijktoren hier vlakbij hebben we ook bezocht. Net voor het donker om nog wat wild te spotten. Een aantal reetjes gespot en een das. Verder natuurlijk mooie plaatjes geschoten van het uitzicht. In de tuin hebben we ook eekhoorns gezien en een haas en vele vogeltjes.

En natuurlijk zijn we ook een aantal keren uit eten geweest. Wat vaker bij Jezkuv Statek omdat je daar heerlijk buiten kan zitten op het terras.

De dag voor vertrek nog een biertje gedronken bij Jozef en een gezellig praatje gemaakt.

Kortom het was een heerlijke vakantie!
Groeten Kees en Karin Groenenberg
Woudrichem

beste familie Groenenberg
Bedankt voor jullie verslag en voor de foto’s. Zoals je ziet hebben we enkele gebruikt op onze site.


Familie Smit, 13-9-’16
Beste familie van Hulsen
Wij hebben genoten van onze vakantie op deze unieke plek. De prachtige natuur en natuurlijk jullie heerlijke huis. Prima locatie. Heerlijk rustig, mooi centraal tussen stad en natuur en van alle gemakken voorzien. Het was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar en hebben prachtige wandelingen gemaakt. Wij kijken tevreden terug.
Groetjes, Jeroen en Amanda


Familie Barkema, 3-9-’16
Dag lieve mensen
Op deze laatste dag van ons weekje Tsjechië nog even een paar afscheidswoorden in het gastenboek. Wat is dit land verrassend mooi en veelzijdig. We hebben genoten van jullie gezellige huis en een zonovergoten vakantie. De oneindige mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken hebben we volop benut. Gisteren een wandeling gemaakt door het sprookjesachtig rots gebied Adrspach. Natuurlijk ook naar Praag gemaakt. Een indrukwekkende stad. De tijd is omgevlogen. Bedankt dat we gebruik mochten maken van Huize Miloda.


Familie Zenderink, 5-3-’16
Hallo Jannet en Bert
Een fijne week gehad in dit fijne huis. Elke avond genoten van de fijne haard. Helaas wat minder sneeuw, maar we hebben ons goed vermaakt. De rotsen van Prachov bezocht. Heel indrukwekkend. Heerlijk gegeten bij Sklepy in Nova Paka. Bij Maja mocht de hond helaas niet mee naar binnen. Ook hebben we 4 reeën in de achtertuin gezien. Prachtig.

Groeten familie Zenderink