Wintersport

Het skiseizoen loopt van november/december tot eind maart en heeft veel te bieden.

Tsjechië is HET land om heen te gaan wanneer u in prachtige omgevingen wilt skiën, geen last wilt hebben van ontzettende drukte en wachttijden en geen zin heeft om veel geld uit te geven. Er zijn een aantal gebergten waar u heen kunt gaan, elk met haar eigen karakteristieken. De wintersportcentra bieden alles wat de bezoeker zich kan wensen.

Er zijn goede gelegenheden voor skiërs van alle niveau´s van beginners tot gevorderde skiliefhebbers. Er zijn natuurlijk skicursussen te volgen onder professionele leiding en men kan er ook een complete moderne skiuitrusting huren. Wat betreft uitgaansmogelijkheden komt niemand te kort.

Hoezo, sneeuwzeker? 
Sinds mensenheugenis ligt er ’s winters altijd sneeuw in het Reuzengebergte. De pistes liggen niet erg hoog. De sneeuwzekerheid ontleent het gebied dan ook niet aan z’n hoge ligging, maar aan klimatologische omstandigheden. Koude lucht van de Noordpool komt op haar route naar het zuiden, na de Scandinavische bergen, als eerste gebergte het Reuzengebergte tegen. Hier botst koude lucht met vochtige lucht. Resultaat: sneeuwval.

De afstanden vanaf Miloda naar de Skigebieden:
Miloda – Vrchlabi 17 km, 20 minuten rijden
Miloda – Spindleruv Mlyn is 30 km, 35 minuten rjiden
Miloda – Rokytnice nad Jizerou 31 km, 35 minuten rijden
Miloda – Cerny Dul 26 km, 30 minuten rijden

Is uw interesse gewekt? Reserveer hier direct!